مطالب مفید ژئوتکنیک و عمران

این وبلاگ حاصل تجربیات روزانه خودمه شما در این وبلاگ هیچ موضوع تکراری را نخواهید یافت

مطالب مفید ژئوتکنیک و عمران

این وبلاگ حاصل تجربیات روزانه خودمه شما در این وبلاگ هیچ موضوع تکراری را نخواهید یافت

  • ۰
  • ۰

آزمایش تحکیم

روش انجام آزمایش تحکیم

- سنگ های متخلخل را در آب خیس کنید و یک کاغذ صافی را به آرامی روی سنگ متخلخل بگذارید سپس نمونه را روی کاغذ صافی گذاشته و کاغذ صافی دیگری را روی آن بگذارید، حال سنگ متخلخل فوقانی را روی کاغذ صافی بگذارید .
- نحوه بارگذاری و افزایش مقدار بار بستگی به نوع خاک دارد و مثلا اگر خاک رسی باشد ، بارگذاری کم کم صورت می گیرد .
- حال کل این سیستم به نحو صحیح در جایگاه خود بارگذاری شود .شاهین بارگذاری و سیستم ترازوی تعادلی را کنترل و تنظیم کنید .شاهین بارگذاری را به کمک تراز دستی حباب دار تراز کنید . وزنه فشاری 0/05 کیلوگرمی بر سانتی متر مربع را روی کفه وزنه آویزان کنید و آب مقطر را به ظرف حاوی نمونه اضافه کنید و حدود 24 ساعت صبر کنید تا نمونه کاملا اشباع شود و قرائت شاخص عقربه ای تقریبا ثابت گردد .
- فشار در هر بارگذاری معمولا دو برابر فشار مرحله قبلی در نظر گرفته می شود ، این فشار به مقدارهای 25/0، 5/0 ،1 ، 2 ،4 ، 8، 16 کیلوگرم بر سانتی متر مربع در نظر گرفته می شود .
- پس از بکارگیری هر مقدار بار ، تراکم را براساس گیج های موجود در زمان های 1/0 ، 25/0 ، 5/0 ، 1 ، 2 ،4، 8 ، 15، 30 دقیقه و 1 ، 2، 4، 8 و 24 ساعت پس از شروع هر بارگذاری قرائت کرده و ثبت نمایید .
- پس از پایان مشاهدات شاخص عقربه ای در حداکثر فشار، فشارها را تا رسیدن به 4 ،1 ،25/0 کیلوگرم بر سانتی متر مربع کاهش دهید و اجازه دهید که خاک تا مدت 24 ساعت بوسیله آب متورم شود ، به همین ترتیب قرائت های زمانی تورم را  طبق زمان بندی فوق یادداشت کنید .
- بار اولیه را برداشته و حلقه تحکیم را خارج کنید ، آب را از حلقه خارج نموده و آن را تمیز نمایید و کاغذ های صافی را از دو طرف انتهای نمونه بردارید .
- حال حلقه را با نمونه وزن کنید و سپس آن را در آون بگذارید .
- حلقه را خارج کرده و نمونه را وزن کنید . 

 

  • ۹۳/۱۲/۲۳

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی