مطالب مفید ژئوتکنیک و عمران

این وبلاگ حاصل تجربیات روزانه خودمه شما در این وبلاگ هیچ موضوع تکراری را نخواهید یافت

مطالب مفید ژئوتکنیک و عمران

این وبلاگ حاصل تجربیات روزانه خودمه شما در این وبلاگ هیچ موضوع تکراری را نخواهید یافت

  • ۰
  • ۰

دیوارهای ساختمان بنایی

یکی دیگر از علل گسیختگی در ساختمان های مصالح بنایی، آسیب پذیر بودن دیوار ها می باشد . زیاد بودن ارتفاع و مهار نبودن خارج از صفحه دیوار ، پایداری و ظرفیت بار بری دیوار در خارج از صفحه را محدود می نماید . همچنین طول مهار نشده زیاد دیوار نیز باعث افزایش لنگر خمشی خارج از صفحه می گردد . دیوار ها یی که نسبت ارتفاع به ضخامت بالایی دارند ، در برابر زمین لرزه دچار گسیختگی خارج از صفحه می گردند . چنانچه این دیوار ها در طبقات فوقانی ساختمان قرار داشته باشند ، بدلیل بزرگتر بودن نیرو های زمین لرزه یا تشدید ارتعاشات و کم بودن تنش  فشاری درمقطع دیوار ، خسارت شدید تری را متحمل می شوند.

از طرف دیگر وجود بازشوهای بزرگ در دیوار باعث کاهش مقاومتی برشی و خمشی آن می گردد . همچنین نزدیکی بازشو به انتهای دیوار سبب می شود که اتصال آن دیوار و دیوار متقاطع ضعیف شده و دیوار بصورت یک دیوار مهار نشده رفتار نماید .

عبور لوله ودودکش قطور از درون دیوار باعث ضعف موضعی و کاهش مقاومت دیوار می گردد . قرار گرفتن مستقیم تیر های باربر سقف بر روی دیوار نیز با عث تمرکز تنش در محل اتصال و شکست دیوار می گردد . همچنین مؤلفه افقی بار سقف های قوسی در بالای دیوار های خارجی موجب کاهش مقاومت خارج از صفحه دیوار می گردد.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی